Maxwell's Green

Somerville, MA

Tucked into a dense urban neighborhood, Maxwell’s Green has transformed a former industrial site into a walkable, transit-oriented community. New streets engage the central public green, and link the Community Path, a popular public way for bicycling and walking, with a near future planned transit station at the site’s entry. Entry signage, building identification, and historic markers interpret the site’s industrial past, yet play upon an intended hipster vibe. Four separate buildings, each with below grade parking, display a varied design character – from the tall-ceilinged, metal clad lofts recalling former factories, to the masonry clad building arching over the entry drive, to the townhouses engaging neighbors with private entry stoops. Units are certified at LEED for Homes Gold, appealing to urban residents with open floor plans that engage broad outdoor decks. The two-story Clubhouse invites activity near the transit hub, offering a range of amenities including chef’s kitchen, theatre, pool table, yoga and fitness rooms, and cyber lounge.

Data
184 Units | 5,000 SF Clubhouse
Sustainability
LEED for Homes Gold